dimecres, 9 de gener del 2008

L'EUROLLIGA DE FUTBOL

Seguint la suggerència d'en Jordi en un comentari a un post anterior, us presento quina seria la classificació actual si existís una Eurolliga de futbol, on  participessin els principals equips europeus. He seleccionat  els 18 equips actuals que formen el G-14 (sic). Considero, però, que haurien de ser 20 els equips en competició, però no sé ben bé quin criteri emprar per afegir aquests dos clubs que falten. 

Com podeu veure, actualment el Chelsea no hi és inclòs, fet que sense cap mena de dubte crida l'atenció. Això no obstant, cal tenir en compte que la rellevància actual d'aquest equip és massa recent i molt lligada al fenomen de les grans fortunes que s'inverteixen en aquest esport. Si prenem un criteri històric, és evident que equips com el Benfica, la Roma, el Monaco, el Werder Bremen o l'Anderlecht, tenen més currículum que l'equip anglès. Però no ho tinc clar. 
Fins al dimarts, 8 de gener al matí, la classificació provisional l'encapçala l'Arsenal, amb 50 punts, seguit del Manchester United, amb 48. Això no obstant, el fet que ja hagin diputat 21 partits, fa que calgui matisar considerablement aquest lideratge. 

Tant el Madriz, amb 18 partits jugats, com sobretot l'Inter amb 17, els poden prendre el lideratge. És simptomàtic en aquest sentit, que aquest mateix equip sigui qui tingui la diferència de gols més alta. Fins i tot el Porto, amb 15 partits jugats, també ho podria fer. El Barcelona, amb 37 punts i 18 partits jugats, no ho podria fer, i actualment se situa en una posició intermitja-alta de la taula. 

Per la seva banda, l'altre equip català, el València, ho té bastant més complicat, amb 27 punts i 18 partits jugats, la qual cosa complica sobremanera la seva situació en la part baixa. Finalment, fixem-nos en el darrer de la classificació, que no és altra que el mismíssim Milan. Però no es tracta d'una innocentada. L'explicació és que només ha jugat 14 matxs, a causa del seu viatge, exitós, com se sap, al Japó, per jugar el Mundialet de Clubs.

En seguirem parlant. Adjunto fotos de dos catalans en equips d'eurolliga. En Gabri a l'Ajax, i el Gerard Piqué, al Manchester.

Espero els vostres comentaris.

Etiquetes de comentaris: , , , , , , , ,