dilluns, 28 de gener del 2008

SOBRE ELS CATALANS UNIONISTES...

Disculpeu si torno a referir-me a les Jornades de la Catosfera, però és que aquesta nit, he estat meditant sobre l'expressió catalans unionistes que va utilitzar en Xavier Solano en la seva intervenció i que jo vaig rebatre en el torn de debat.

Per a mi, els catalans unionistes, si és que són alguna cosa, són, rectifico, som, els que defensem i aprofundim en la unió de tots els territoris catalans, aquells que són habitats, segons ens recorda en Belzunces, per més de 13.700.000 persones. Per a mi, aquests som els catalans unionistes, perquè volem esborrar les fronteres estatals i mentals que Ecspanya i França, i els blaveros (tant del sud com del nord, compte!) han volgut introduir-nos.

Per referir-se a aquells residents a Catalunya partidaris de la continuïtat de l'opressió nacional, l'espoliació econòmica, la fragmentació cultural i lingüística, etc. etc. de Catalunya per l'Estat ecspanyol, el més lògic i el més normal és utilitzar la denominació d'ecspanyols. Per moltes generacions que es remunti el seu arrelament a aquesta terra.

Mai he entès, perquè molts ecspanyols, senten la necessitat de dir que són catalans. No ho són pas. Ells quan van a fora, exerceixen d'ecspanyols sense cap mena de complex.

El monopoli de la catalanitat el tenim els independentistes i només els independentistes, perquè, els que no ho són tenen el referent ecspanyol. I el que jo no accepto és que hi hagi algú que vulgui jugar a dues lligues quan la resta en juga una. Això s'ha de tallar.

En definitiva, podem provar-ho: Samaranch, ecspanyol; Narcís Serra, ecspanyol; Duran i Lleida, ecspanyol... i així anar fent.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

No te vi el sábado en Diputación esquina Bruc.

Tenía entendido que Martín era amigo tuyo. ¿O no?

28 de gener del 2008, a les 15:58:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Ep Josep! Era en Dani Solano, el germà d'en Xavi.

31 de gener del 2008, a les 0:25:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home