dissabte, 26 de gener del 2008

JORNADES DE LA CATOSFERA (2): BLOCS, NACIÓ...I BEERS?

Malauradament avui només he arribat a temps d'assistir a la sessió darrera de les Jornades de la Catosfera. La dedicada a Blocs i Nació. Uns quants compromisos familiars m'han impedit arribar-hi abans. Això ha fet que no coincidís amb l'Ester, una doctorand de la facultat que precisament està treballant els blocs polítics catalans. Sí que m'he trobat amb en Toni Aira i en Roger Mestres, també de la facultat.

La sessió Blocs i Nació, ha estat moderada per en Xavier Mir, l'impulsor principal de la Xarxa de Blocs Sobiranistes (xbs), qui també ha aprofitat per parlar d'aquesta iniciativa clau en la vertebració de la catosfera en una direcció correcta. Els ponents que han intervingut han estat l'Alexis Vizcaino, en Daniel Solano i en Jordi Font.

El primer a intervenir ha estat l'Alexis Vizcaino, El Senyor de les Muntanyes, que ha fet una presentació d'una de les iniciatives patriòtiques més reeixides a la xarxa en el darrer any, com és el de la construcció de la nació 2.0 a través de la campanya Estatpropi.cat. L'Alexis ha anunciat que aviat hi haurà una nova versió encara més potent. Ja l'espero amb força interès.

A continuació ha parlat a en Daniel Solano, pencaire a Poliblocs. Amb un to clarament provocador ha aconseguit que la major part d'intervencions del públic en el debat final, se centressin en ell, incloent-hi la que ha fet una servidora. Una provocació que ha ratllat l'actitud nihilista o desencisada de la vida, sobretot quan ha arribat a reconèixer que tothom té un preu, però que ell no es vendria ni per 4 milions d'euros -literal.

Finalment, la intervenció de Jordi Font de Naciodigital, ha estat pel meu parer força decepcionant, perquè ha adoptat una actitud poc entusiasta, en general, mostrant-se bastant escèptic respecte la rellevància dels blocs. Semblava un peix fora l'aigua, i això que Granollers no és gaire lluny d'Osona!

A l'acabar, l'organització havia preparat un pica-pica en un bar, que duia per nom Blogs and Beers. La paradoxa és que de Beers, res de res, o aigua o cava. Però bé, això és el que menys importa. El més rellevant és que ha estat una ocasió per fer-la petar no gens virtualment, sinó presencialment, amb alguns dels blocaires ja esmentats, o amb d'altres que ja comencem a conèixer-nos cada cop més: en Moisès Rial, en Marc Belzunces, en Martí Cabré, la Núria Masdéu, i disculpeu si em deixo algú. Fins i tot hi ha hagut temps de lligar algun tipus de col.laboració immediata. En definitiva, una entretinguda vetllada.

Etiquetes de comentaris: , , ,

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

estatpropi.cat donarà moltes sorpreses agradables breument. I el millor és que tots en tenim part de culpa! Sumem-nos-hi tots al mapa

28 de gener del 2008, a les 12:40:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Ep! No vam parlar gaire però va ser un plaer conèixer-te. A veure si anem aprofundint en fer xarxa ;)

28 de gener del 2008, a les 12:51:00 CET  
Blogger JOSEP said...

Toni,

Quan vaig entrar diumenge al teu bloc et vaig reconèixer: vas fes la conferència sobre Linux a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, oi que sí?

Estem en contacte...

28 de gener del 2008, a les 14:49:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Exacte, Josep. Sóc jo mateix ;)

28 de gener del 2008, a les 16:47:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Josep,
No trobo el teu correu electrònic.. em pots localitzar per parlar sobre el second life? ;)
alexis - at - vizcaino.cat

29 de gener del 2008, a les 15:03:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home