divendres, 11 de gener del 2008

BRUSSEL.LES O EDINBURGH? LA DECLARACIÓ ÉS EL QUE IMPORTA!

Segons sembla, els partits sobiranistes de les nacions sense estat de la Unió Europea, han signat una mena de declaració adreçada a la Unió Europea per tal que aquesta garanteixi que, quan s'esdevingui la independència de cadascuna d'elles, siguin acceptades com a membres de ple dret. És la Declaració d'Edinburgh, que representa clarament una aliança entre aquestes forces per tal d'ajudar-se mútuament.

No cal dir que es tracta d'una excel.lent notícia que va en la línia, modestament, del que jo ja vaig demanar en un dels primers posts d'aquest bloc, el mes de juliol del 2003, i que després vaig reiterar ara fa uns quants mesos, en un altre post, l'octubre del 2006, en el sentit que els partits sobiranistes de les nacions sense estat de la Unió Europea, havien de tirar endavant el que jo llavors batejava com a Declaració de Brussel.les.

Brussel.les o Edinburgh, no se me'n dóna. El que realment m'interessa és la Declaració i que aquesta tingui efectes positius i immediats.

Felicitem-nos. És una gran notícia.

Etiquetes de comentaris: , ,

3 Comments:

Blogger bacus said...

"siguin acceptades com a membres de ple dret. (A la UE)"


Un moment jo no lluito per la independència de catalunya per a ser dependent de brusseles. Al poble català no se li ha preguntat mai si vol formar part de la UE ni en quin grau, si només en el mercat comú el màxim per mi o integració total a la PAC i l'euro entre d'altres estructures-estatals.

ser membre de la UE significa acceptar totes les seves directius neo-liberals. Amb capacitat 0 d'incidència amb un estat de 7 milions de persones.

Carod s'extralimita en les seves funcions amb 15% dels vots no pot anar signant paperots que comprometin el 100%.

Que els altres estats t'acceptin com a estat em sembla bé, anar més enllà no es entendre que en democràcia el poder de decisió està en el poble no en un tio que li porta la regadora al president d'una CA.

Primer independència i que ens reconeguin com a estat sobirà i després ja veurem si entrem a la UE, la NATO i la UN. En referèndums separats i amb preguntes clares i directes.

Si el futur estat català serà una espanya en petit amb la seva partitocràcia i corrupcions jo us ho fareu. Per aquesta merda no penso moure un dit.

12 de gener del 2008, a les 17:00:00 CET  
Blogger bacus said...

el negoci està amb l'orient llunya no amb la UE que avui en dia un mercat tankat europeu en un món globalitzat és una cosa caduca del passat. Prefereixo acords comercials país-país que no negociar tot europa amb la xina ja que cada país té el seus interessos comercials i mai coincideixen cadascú vol protegir la seva indústria.

12 de gener del 2008, a les 17:25:00 CET  
Blogger bacus said...

remato i callo.

"partits sobiranistes de les nacions sense"

ah això és una mena de galeusca, un tracte entre partits, com si els partits mahoistes europeus firmen un acord, o sigui paper mullat...

molt diferent hagués estat si l'acord fos govern escòcia, govern català i d'altres...

però que quedi clar i català en carod va fer el viatge a escòcia en nom de president d'ERC no en nom de la gencat, ni de catalunya ni del poble català...

el que deia paper mullat, propaganda, promoció electorat, voler sentir-se últil per alguna cosa....

una merda lligada amb un cordill amb bigoti.

15 de gener del 2008, a les 1:11:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home