dissabte, 9 de febrer del 2008

QUÈ FER EL 9-M?, NOVA ENQUESTA

S'acosta les eleccions i és el moment de preguntar-se què fer el 9-M. Abans, però deixeu-me que comenti els resultats de l'enquesta anterior, on es preguntava si el Partit Republicà Català tenia un espai polític. Aquest cop, les opinions han estat força dividides. Dels 50 vots emesos, dues de les opcions presentades han atret el més gran nombre de vots: la que més era la que deia que "No, perquè ERC li ocupava l'espai" (16 vots), l'altra, era molt més optimista, i deia que "Sí, ell sol se'n podia sortir" (13 vots). Com es pot veure, dos móns. En termes generals, però, els votants són majoritàriament optimistes (28 vots). Caldrà veure que s'emporta el gat a l'aigua.

I això ens porta a la nova enquesta, on es presenten les opcions de comportament electoral que jo considero legítimes en aquests comicis. A més de l'abstenció, el vot en blanc i el vot nul, també considero que seria coherent per un independentista votar bé al propi PRC si visqués al Principat, bé la llista Unitat per les Illes/Mallorca, o en el cas del País Valencià, hi ha l'opció de votar bé a la coalició Bloc-Iniciativa-Verds o bé a Sobirania Valenciana.

M'hauria agradat incloure ERC, però la veritat, només si es foten la gran hòstia comprendran que anar de xulos per la vida no és aconsellable. Em jugo un pèsol que si no arriben als 5 diputats, culparan en Carretero, tot i que el pobre home fa setmanes que està més callat que un mort, perquè és conscient que qualsevol moviment de llavis seu seria interpretat com una traïció de lesa majestat, per la direcció actual, la qual, si es confirmen les prediccions més negatives, buscaran responsables per sota les taules, només en un va intent de salvar el seu propi coll. Tot plegat ben patètic.

Bé, espero els vots.

Etiquetes de comentaris: , , ,