dijous, 8 d’abril del 2010

OBAMA: MADRIT NO, PRAGA SÍ

La presidència ecspanyola de la UE s'està convertint en un autèntic desastre, un calvari per al govern, i particularment per a en ZP. M'aposto un pèsol que , per tal d'amagar-se les vergonyes, i sobretot, per impedir que l'oposició pepera en tregui rendiment, es faci públic ara tot el sumari de la corrupció popular, l'anomenat cas Gürtel.

Són uns cracks els sociates, ho he de reconèixer. Desvien l'atenció i controlen l'agenda política com cap altre ho fa a l'estat. En saben un munt.

El problema que tenen ells, i no només ells, és que el món no s'acaba a les frontera de la Jonquera. Vull dir que hi ha vida més enllà d'ella.

I gràcies a Internet, podem llegir què diuen i què pensen a la resta del món.

El fracàs ecspanyol a la UE és tan gran, tan rotund, que estic segur que quan acabi la presidència, Moratinos dimitirà de forma vergonyant. Cal recordar que Moratinos és un diplomàtic de carrera, i jo diria que darrerament se li apareix cada dia el fantasma de Solbes, un economista també de carrera, que va arribar un moment que es va plantar i va deixar penjat en ZP.

En Moratinos, per exemple, deu d'estar tip, fart i cuit de les atzagaiades de la pimpolla titular del Ministeri de Defensa, l'ínclita Carme Chacón, que ja l'ha deixat més d'una, de dues i de tres vegades amb el cul enlaire.

Avui Obama s'ha muntat una mini-cimera a Praga, on ha convidat a 11 caps d'estat i de govern de l'Europa Oriental, molts d'ells, membres de la Unió Europea. Tanmateix, no ha convidat a cap representant oficial de la UE, cosa que ha estat considerat -de portes endins- com una autèntica punyalada trapera.

Aquesta iniciativa unilateral, encara pren més significació si tenim en compte que en el seu dia, Obama va anul.lar la cimera UE-USA que s'havia de fer a Madrid el proper mes de maig. Va ser un autèntic cop de puny a la boca de l'estómac de ZP.


Naturalment, no podem desvincular aquest fracàs sense pal.liatius de la Presidència ecspanyola, de la total manca de legitimitat política que té el govern de ZP per prendre cap iniciativa rellevant, atesa la situació econòmica del conjunt de l'estat, i sobretot de les nul.les expectatives de futur. Amb un dèficit públic del 10% del PIB (quan no hauria de ser de més del 3%) i, per damunt de tot, amb una taxa d'atur estratosfèrica, Ecspanya no és més que un llast per la Unió Europea.

Per això em fa gràcia que tant ERC com CiU vagin ara a comprar el pla anti-crisi de ZP.... Els catalanets, sempre preparats per ofrendar nuevas glorias a Ecspanya....

Pla anti-crisi, tòtiles? L'únic i eficaç pla anti-crisi és el Pla anti-Ecspanya, que és el que cal, cony! Per sort hi ha alguns que ja hi treballem.

Etiquetes de comentaris: , , , , , , ,