dissabte, 29 de març de 2008

RENOVEM ERC. ARA PODEM! AL FACEBOOKEls lectors, més o menys regulars, d'aquest senzill i humil bloc, ja saben de la rellevància que una servidora dóna als New Media. Per això no us pot estranyar que, ara que he decidit mullar-me explícitament en una campanya política concreta, la d'en Joan Carretero i el Reagrupament.cat, en el marc del proper Congrés d'ERC, considero obvi que cal fer-ne un ús extensiu, al màxim. És per això que convido a tots els lectors i lectores, amics i amigues, companys i companyes, a apuntar-vos a la Causa Renovem ERC. Ara podem! que en Manel Bargalló, un excel.lent blocaire que vaig conèixer in person l'altre vespre, ha penjat a Facebook. Tot just ha començat a funcionar i espero que d'aquí al mes de juny els amics de la causa en siguin milers!

Per apuntar-s'hi, cliqueu aquí.

Aquesta és una de les diverses iniciatives que pensem portar a terme de forma immediata. Es tracta d'anar acumulant gent des de la base, per fer front als intents que, sense cap mena de dubte, els sectors liquidacionistes que pretenen perpetuar-se en la direcció d'ERC, portaran a terme, tot intoxicant, malparlant, titllant Carretero de ser de dretes, etc. Uns intents que, no tinc cap mena de dubte, comptaran amb el suport interessat de l'aparell propagandístic sociata, oficial i extraoficial, que és el més interessat, en evitar que triomfi l'opció renovadora, per motius obvis.

Res més, no tinc cap dubte que ens veurem, també, al Facebook!

Etiquetes de comentaris: , , ,

1 Comments:

Blogger Fantassin said...

Carretero i el reaccionarisme catòlic

"Carretero a cara descoberta" (el bloc de Pere Fontanals)

http://perefontanals.blogspot.com/2008/04/carretero-cara-descoberta.html

He buscat a La Vanguardia digital el qüestionari als quatre candidats a la presidència d’Esquerra que avui he llegit en l’edició de paper per enllaçar-lo des del bloc però no l’he sabut trobar. En unes columnes paral·leles tant en disposició com en contingut Puigcercós, Benach, Carretero [entrevista a Reagrupament.cat] i Renyer han contestat unes deu o dotze preguntes idèntiques amb respostes idèntiques sinó fos perquè Carretero cada cop es mostra més proper als Boixos Nois i a Estat Català amb uns plantejaments i continguts que superen en molts aspectes la doctrina mateixa de Convergència.

Amb els seus antecedents personals, i tot i que al principi considerava positiva la seva aparició, no puc més que preocupar-me per un posicionament més pròxim al reaccionarisme catòlic que fins i tot a polítiques de centre o centre–dreta, per no dir d’esquerres. Un posicionament que ja mostra sense complexos i que aposta per un catalanisme racial, folklòric i de faixa i barretina. No és que entre la militància d’Esquerra estigui sòl, cal recordar aquella trucada al Món a RAC1 després de les municipals en que un militant d’Esquerra (i de Manresa) confessava amb cert orgull haver votat PxC, però cal veure com es fa encabir tota aquesta gent que no té una actitud d’esquerres en un partit que comença precisament per aquesta paraula.

Malgrat pugui compartir amb el líder de Reagrupament.cat el seu ideal de fomentar l’ensenyament en valors (caldria veure si són els mateixos), malgrat compartim l’amor pel nostre país, fins i tot malgrat que molts dogmes preconcebuts per certa esquerra ens siguin rebutjables (també caldria veure si són els mateixos) tot no s’hi val per a la independència de Catalunya. No val competir amb Convergència per un mercat de dretes, no val acceptar persones amb mentalitat feixista, encara que sigui feixisme català, no val picar l’ullet al discurs ètnic ni flirtejar amb la intolerància. Si més no, no val fer tot això des de dins d’una Esquerra que ja fa temps que va deixar de ser l’Esquerra dels trenta i ara ha d’encarar el futur de manera desenfadada, moderna i desinhibida, sense hipoteques ni necessitats personals.

I dic això després de confirmar que continua amb la idea d’agrupar tot el catalanisme a Esquerra, sigui de l’ideal que sigui, seguint amb el que ja va assenyalar l’any passat en la presentació de Reagrupament.cat al Via Fora de Manresa. Encara que llegint el quadre de La Vanguardia sorprèn veure que amb quatre candidats el ventall estigui tant mal cobert. Som a dos mesos del Congrés i pel bé del país espero poder llegir algun dia algun punt de programa interessant sinó la sequera serà llarga.

6 d’abril de 2008 a les 11:20:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home