dimecres, 9 d’abril del 2008

QUIN RESULTAT VOLEM?

Segons el President, l'únic President que li reconec la categoria moral per tractar-lo com a tal, quatre candidatures a una sola volta, mal assumpte. I té tota la raó.

Es pot donar el cas que la que guanyi ho faci amb el 26% dels vots, o si ens posem encara més perapunyetes, amb el 25,1%, mentre que les altres tres candidatures obtinguin 25%, 25% i 24.9%. Però encara que obtingués el 30, el 35, el 40 o el 49.99% , seria un mal negoci.

Cal simplificar les ofertes, i és evident que en la conjuntura actual, a ERC a grans trets, només hi ha dues postures: la continuista i la renovadora.

El continuisme, pressuposa submissió als sociates i liquidació del projecte independentista a curt o mitjà termini. Fer referències a una Catalunya no independent el 2023, per exemple, com va fer en Ridao, és continuisme, pur i dur. Si el 2023 no hem assolit ja la independència, senzillament, ens haurem convertit en un suburbi de la metròpoli madrilenya, o en la casa de putes de l'altra mitja europa (de l'una ja ho som ara).

Triar el totxo d'en Benach com a president d'ERC, a més de tenir una diarrea mental considerable, és continuisme pur i dur. Em nego a considerar aquesta hipòtesi, perquè llavors hauria de canviar en un gir copernicà, la meva opinió sobre la militància d'Esquerra.

El pacte cuita-corrents entre Puigcercós i Ridao no se'l creu ningú. És un gest a la galeria. En Ridao no "és" ningú dins del partit, vull dir que no té pes militant. Però té una certa projecció pública. Això és el que l'interessa al Puigcercós, fer veure que s'obre a la pluralitat. Però tothom sap que Ridao viurà tant com vulgui en Puigcercós i quan aquest digui prou, l'altre tindrà els dies comptats.

Per la seva banda, la renovació pressuposa dues coses: la primera és que la fita fonamental del partit, a la qual cal subordinar la resta, és la consecució el més aviat possible de la Independència de Catalunya. Sense Independència, no hi ha futur. La independència no és un somni, com sovint diu en Carod. És una necessitat inajornable. És, aquesta sí, una Emergència Nacional. Punt.

En segon lloc, renovació implica un partit molt més obert, participatiu i deliberatiu, lluny dels elitismes i de les conxorxes a porta tancada. On els aspirants a ocupar llocs de responsabilitat orgànica, ho facin per convicció i no per necessitat. On tothom sàpiga que el partit no és un fi en ell mateix, sinó un instrument, i que tothom és necessari, però ningú no és imprescindible. Que els càrrecs electes els ocupin els més ben preparats, i no els més obedients a les consignes de la direcció. Cal desterrar el mecanisme. d'arrel sociata, de la selecció dels mediocres.

Ser un renovador, pressuposa tenir molt clar que qualsevol entente cordiale amb els continuistes és condemnar ERC a aprofundir en la seva subordinació i agreujar la crisi de resultats electorals dels darrers tres anys. Uns dirigents que no se n'han anat a casa immediatament després de la catàstrofe del 9-M, i que no se'ls ha caigut la cara de vergonya i no han demanat perdó, és que són totalment insensibles a la dignitat nacional. No en tenen gota. Aproximar-s'hi, és del tot perillós, fins i tot diria que mortal.

Cal que els renovadors guanyin a ERC, però cal que siguin renovadors de debò. Del missatge, del tarannà, del projecte. Qualsevol altra solució es troba condemnada al fracàs.

Si els renovadors s'uneixen, hi haurà molts catalans i moltes catalanes que se'n felicitaran i els recolzaran. I un d'ells, serà el President.

Etiquetes de comentaris: , ,

31 Comments:

Blogger Fantassin said...

Es clar, entenem "renovadors" en les coordenades nacionals, però això seria una especie de front patriòtic, però ¿Poden els sectors renovadors, l'un en les coordenades que en Pere Fontanals insinua pròxim al nacionalcatolicisme i l'altre en posicionaments situats clarament a l'esquerra d'esquerra, deixar a part punts de vista en confrontació (valors, dogmes, etnicisme, intervencionisme o liberalisme...) i limitar-se a unir-se en base a la insubmissió i a les dreceres secessionistes? ¿i si ho fan, la militancia els premiarà fent-los guanyar o farà que els votants al·lèrgics a l'etnicisme així com els anticomunistes els castiguin en conjunt? i que precisament això faci guanyar al final els continuistes.
Potser seria més tàctic penasr en altres alternatives tendents a decapitar algun dels sectors continuistes, no tant continuistes per la seva composició ideològica com pel seu liderat?

9 d’abril del 2008, a les 16:11:00 CEST  
Blogger bacus said...

fem-ho "B"é el prustibul per guiris d'europa a marxes forçades.

9 d’abril del 2008, a les 17:36:00 CEST  
Blogger bacus said...

pupiles negres dilatades de lamer tots junts i jo per allí, anar fent però mal acompenyat...
Penya que no s'ha fotut mai res div-diu festa i pila..... Són masses girats "granadets" de cop i junts.

9 d’abril del 2008, a les 18:02:00 CEST  
Blogger bacus said...

200 en alemany= avió, hotel 1 dia, 2 piles, entrades al "moog", festinha i cap a muken per "100" oferim i ofereixen..............per 300 un bona nit llarga a BCN desde altres ciutats d'europa, cosa que mai passaria al inversa...

9 d’abril del 2008, a les 18:07:00 CEST  
Blogger bacus said...

res tu esclaus de tot tipus a serveis per una elit-de tot arreu amb recursos.

Catalunya és una país de burgesos i esclaus (dona de fer feines).

Algú que et netegi el water i després votar comunista (ICV, PCPC no és de fiar amb la burgesia) omple, hipocrites.

9 d’abril del 2008, a les 18:11:00 CEST  
Blogger bacus said...

en la meva opinió separar entre rics i pobre pel sou té un sentit relatiu ja que tots formen part de la mateixa societat, 1500-4000?


pintar grafities per aquí un sport.

9 d’abril del 2008, a les 18:15:00 CEST  
Blogger bacus said...

el sistema de sous de sony-erikson a finlandia té límits clars de sostre i si et passes l'estat et purga en impostos.

9 d’abril del 2008, a les 18:19:00 CEST  
Blogger bacus said...

finlandia si l'empresa no compensa sou l'estat li talla el cap....

qui aixeca la destral aquí? tots els mandapoc haurien d'estar esperant la destral, per començar.

9 d’abril del 2008, a les 18:27:00 CEST  
Blogger bacus said...

bevem de les 2 fonts la roja i la negra,
-guanyarem pq tenim la raó i la força.

9 d’abril del 2008, a les 18:30:00 CEST  
Blogger bacus said...

i anar fent país de burgesos i animals/esclaus començant pels ministrables 130.000 d'esquerres com tu?? guillotina i avall que fa baixada.

9 d’abril del 2008, a les 18:50:00 CEST  
Blogger bacus said...

http://odeo.com/audio/17336523/view

ametrallaré a tort i dret.

9 d’abril del 2008, a les 18:54:00 CEST  
Blogger bacus said...

baixes? no crec en 10 mort-enterrat i un menys, els sentiments es queden a casa.

9 d’abril del 2008, a les 18:56:00 CEST  
Blogger bacus said...

unionistes-burgesos contra esquerrans-sindicats mai existirà..


serà unionistes contra independentistes de tot tipus de clase social, és qüestió d'anar-se adequant i buscar suports, enlloc de furgar on mai sortirà.
sóc del 74 ni guerra-freda ni anti-franquisme, independència pel dret i sense complexes, qui es foti pel camí patada el cul, estem formant un estat no un parvulari.

9 d’abril del 2008, a les 19:03:00 CEST  
Blogger bacus said...

el problema que tenim és el "socialisme-capitalista" apatrida (espanyol) que regne, pel broc gros ets català o no les classes de filosofia a la rentadora-capitalista.

9 d’abril del 2008, a les 19:08:00 CEST  
Blogger bacus said...

mira com a fet històric el meu avi per part paterna votava el caballero i considerava una deixalla el PSC-reconstituides les corts de porcs, vot PSOE clar sense burgesia-intermitja.

9 d’abril del 2008, a les 19:12:00 CEST  
Blogger bacus said...

voti deixalla? avui no els votaria estic segur si fos viu.

9 d’abril del 2008, a les 19:16:00 CEST  
Blogger bacus said...

no sé el que votaria l'avi josep era molt cryptic.

9 d’abril del 2008, a les 19:18:00 CEST  
Blogger bacus said...

cryptic pq porta a les seves espatlles mitja dotzena de falangistes a l'esquena i uns quants canelobres camí cap a l'ebre.

9 d’abril del 2008, a les 19:22:00 CEST  
Blogger bacus said...

dretes/esquerres és propietat privadao cop tot és dreta coo de puny espanya o catalunya... de classe?? arribeu tard penso i a sobre que feu amb el separatisme burgés? unir-lo a espanya.... estupid, l'independencia és inter-classista o inter-sous les classes de sempre és valoren

9 d’abril del 2008, a les 19:42:00 CEST  
Blogger bacus said...

bé m'acaba de trukar un membre de la penya zipolla i ens veiem al camp nou, en una hora.

9 d’abril del 2008, a les 19:44:00 CEST  
Blogger bacus said...

peta i birra per l'estadi collons som socis amb drets..........

9 d’abril del 2008, a les 19:46:00 CEST  
Blogger bacus said...

sento pixar-me al teu blog jo en tinc 3, però segur que els msg tindran impacte....

Em jugo el dit petit que ho llegeix alts càrrecs d'erc i de la competencia-aliada.

1-0 i a semis un bon vespre al camp nou.

10 d’abril del 2008, a les 0:22:00 CEST  
Blogger bacus said...

PSOE+PC han perdut la batalla i la guerra són partits reaccionaris comparat amb el que predicaven fa 50 anys.

En canvi ERC sense moures un mm ha guanyat la guerra dins les esquerres i sembla que anem de llepaculs, no saben on estan ni que tenen en les seves mans.

10 d’abril del 2008, a les 0:41:00 CEST  
Blogger bacus said...

a dia d'avui hem guanyat la guerra ideològica contra les esquerres i contra la dreta i és deixen trepitjar pels derrotats. Tanta sang per acabar així? a prendre vent.

10 d’abril del 2008, a les 0:48:00 CEST  
Blogger bacus said...

el que passa que la gent vota socialista sense saber el que és, si ho tinguessin clar s'estirarien els cabells i votarien dreta o erc.

10 d’abril del 2008, a les 0:54:00 CEST  
Blogger bacus said...

President/a 169.446,78 €

Conseller/a 127.737,04 €

http://www.gencat.net/governacio-ap/administracio/alt-carrr.htm

això no és socialisme ni d'esquerres, és una escopinada a la cara.

10 d’abril del 2008, a les 1:01:00 CEST  
Blogger bacus said...

donar-lis peixet enlloc de eliminar-los del paisatge polític, sembla un moviment d'idiota o d'infiltrat.

10 d’abril del 2008, a les 1:11:00 CEST  
Blogger bacus said...

jugues a la brisca i tens 3 asos i 1 del pal i perds?.... per afusellar sobretot si et jugues el país.

10 d’abril del 2008, a les 1:13:00 CEST  
Blogger bacus said...

esquerra o dreta ? propietat privada o no? i s'ha acabat el brokil entre tot el detritus socialista.

10 d’abril del 2008, a les 1:15:00 CEST  
Blogger bacus said...

la "classe" treballadora està tant manipulada i te tan clar el que vol "fer-se ric" que votaria a favor de la propietat privada però després voten alegrament sociata.

10 d’abril del 2008, a les 1:18:00 CEST  
Blogger Sinblancaporelmundo said...

Fot el FCB de la Lliga Espanyola.

Estem fent una campanya perquè Putoloco,

http://putoloco.wordpress.com/ ,

conti com li va violar un cura a la mili i que tant li va traumatizar per a sempre. Més informació a Pagui,

http://pagafantas.wordpress.com/

10 d’abril del 2008, a les 22:23:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home