The Land of Graccus
PER UNA CATALUNYA LLIURE/ FOR A FREE CATALONIA (Atenció: per una completa visualització d'aquest bloc, us recomano que utilitzeu el navegador Mozilla Firefox)
divendres, 31 d’agost del 2012
dilluns, 27 d’agost del 2012
UN ANY SENSE EN BARRERA
Etiquetes de comentaris: HERIBERT BARRERA
REAGRUPAMENT DAVANT AQUEST 11 DE SETEMBRE
Reagrupament insisteix que la la via de l'alliberament és la de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) per part de la cambra catalana
Justament per això volem insistir que la via per proclamar la nostra sobirania és la de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) per part de la cambra catalana. Una declaració que obriria el procés de ruptura amb Espanya de la comunitat autònoma de Catalunya (oberta a la incorporació de la resta de territoris que conformen els països catalans quan aquests així ho decideixin) i que culminaria, després d'un període constituent, en un referèndum supervisat pels organismes internacionals que comportaria, en cas que fos aprovat, la creació de l'Estat català a Europa.
Aquesta Diada Nacional no és, per tant, un Onze de Setembre més. Ara és l'hora de decidir si volem continuar sent una colònia d'Espanya, una regió espanyola, una simple província assimilada sense llengua, sense identitat, sense capacitat de decidir sobre els seus recursos o si volem ser presents a Europa i al món com una nació lliure amb estat propi. Reagrupament Independentista sabrà estar a l'altura d'aquest moment històric.
Etiquetes de comentaris: 11 DE SETEMBRE, REAGRUPAMENT
BUNDESTREUE
Etiquetes de comentaris: BUNDESTREUE, CONSTITUCIÓ DELS ESTATS UNITS, DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA
dilluns, 20 d’agost del 2012
HI ESTÀS CONVIDAT!
Demà participaré en una taula rodona a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent. El tema que ens ocuparà és cabdal: Treballar la Independència des de la Universitat. Els organitzadors de la taula és Universitats per la Independència, que és la sectorial corresponent de l'Assemblea Nacional Catalana. L'hora és a les 18.00, com sempre al Liceu Renouvier.
I en aquest sentit, no hi ha cap dubte que la Universitat ha estat molt sovint a l'avantguarda de la lluita per la Independència. De fet, la universitat ha estat sempre un camp de batalla ideològic, com ho demostra el fet que ek Tractat de Nova Planta contemplava el tancament de totes les universitats catalanes que havien existit des de l'època medieval i la seva substitució per la botiflera Universitat de Cervera, on es practicava un estricte control ideològic.
Van haver de passar molts anys, dècades, per al restabliment de la Universitat de Barcelona, i encara més per a la creació de la resta d'universitats catalanes. Durant aquest procés, la lluita per la catalanització va ser, i de fet, encara és intensa. Però reeixida en gran mesura. Des de finals del XIX i principis del XX, universitat i catalanitat van anar de la mà, i la prova és que les dues dictadures del XX van tornar a reprimir-la amb duresa. Però gràcies a la lluita de professors, estudiants, i personal d'administració i serveis, no se'n sortiren.
Però encara no s´ha acabat, No podem cantar victòria perquè encara ens falta el pas definitiu, Però no tinc cap dubte, que quan arribi el moment, la Universitat catalana estarà, com sempre, en la primera línia, ajudant el país a donar a la seva gent un present i un futur millor i més pròsper.
A la taula rodona, hi participarem representants de diferents formacions. I a ningú se li escapa que algun de nosaltres atraurà l'atenció de forma especial.
Concretament, hi parlarem en Jordi Turull (CiU), en Josep Huguet (ERC), l'Ernest Maragall (Plaça 21), l'Anna Gabriel (CUP), en Josep Sort (RCAT) i en Josep Guia (SI).
Déu n´hi do el planter. Segur que si en el Berta posen els nostres curriculums, fot un pet com un aglà.
Us hi espero!
Etiquetes de comentaris: ANNA GABRIEL, ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA, ERNEST MARAGALL, JORDI TURULL, JOSEP GUIA, JOSEP HUGUET, JOSEP SORT, UNIVERSITARIS X LA INDEPENDÈNCIA, UNIVERSITAT, UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
CONTRA L’ESTAT D’EXCEPCIONALITAT PERMANENT
Etiquetes de comentaris: CRISTOBAL MONTORO, DECLARACIÓ UNILATERAL D'INDEPENDÈNCIA, JOAN LAPORTA, MARXA VERDA
diumenge, 19 d’agost del 2012
WE´RE NOW 10.747 FRIENDS, BUT WE NEED MORE!
dijous, 16 d’agost del 2012
WHAT ELSE?
No és possible que aquest genocidi que estem patint s'executi de forma discreta, com la metàfora de la granota, que la posen en un cossi amb aigua i que van incrementant el foc de forma lenta, per la qual cosa no se n'assabenta que es cou fins que ja és massa tard.
I els únics responsables de tot plegat, som els ciutadans. Ningú més. I menys encara les elits polítiques. Jo sempre he pensat que els dirigents polítics fan allò que els deixen fer i no fan allò que no els deixen fer. Cal doncs, uns ciutadans ben organitzats, amatents, que s'impliquin en els afers públics i que, quan calgui, marquin les línies roges. I a Catalunya, les línies roges, ja fa temps que s'han superat.
Repeteixo: what else?
NOTA: Penjat inicialment a Nació Digital, 13.08.2012
Etiquetes de comentaris: NACIÓ DIGITAL
dimecres, 15 d’agost del 2012
ARA, LA INDEPENDÈNCIA
Etiquetes de comentaris: JAUME CABRÉ, PRADA DE CONFLENT, UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
dimarts, 14 d’agost del 2012
dilluns, 13 d’agost del 2012
L'ESCÀNDOL OLÍMPIC ESPANYOL
Llegeixo en una publicació digital que la delegació olímpica espanyola als Jocs de Londres, era la 9a en nombre d'atletes (més de 200), i que finalment ha quedat la 21ena en el medaller.
Dues coses. La primera és que és del tot impensable que un estat com l'espanyol sigui el 9è en nombre de representants olímpics. Aquí naturalment, hi ha alguna cosa que no quadra. Aquí. naturalment, hi ha política.
Però el més greu de tot és que "el rendiment" de la delegació olímpica espanyola ha estat catastròfic, com ho demostra les xifres que he dit més amunt.
S'imposa demanar una investigació detallada de l'escàndol olímpic espanyol. Quant han costat els Jocs Olímpics de Londres a les finances públiques del Regne d'Espanya? Inclòs naturalment la presència de tots els càrrecs polítics, començant pels membres de la Casa Reial, i tota la pesca.
Cal investigar amb deteniment si un estat totalment en fallida, ha dedicat molts -o pocs- diners públics a un esdeveniment tant breu com són uns Jocs Olímpics.
Ja ho he dit, en altres posts, que els espanyols, seguint l'esperit Samaranch, han fet de l'esport una qüestió política de primer nivell. Com en els sistemes totalitaris. I no és pas casualitat. Fer política a través de l'esport.
Però l'abús d'aquests dies supera tots els límits.
És necessari que els diputats lliures de qualsevol dels parlaments que paguem posin fil a l'agulla i comencin a demanar dades per saber la magnitud de la tragèdia. Que m'afiguro que deu ser enorme, descomunal. No hi ha un minut a perdre. I si cal entrar a sac a dins del Comitè Olímpic Espanyol, veritable cau de rates, s´hi entra. I punt.
I no oblidem tampoc l'Ambaixada espanyola, que deu ser alguna cosa així com descomunal.
No es pot perdre el temps. Cal saber les despeses generades pels atletes, i els seus acompanyants (tècnics, federacions, familiars?), polítics, etc. i quanta d'aquestes van ser finançades amb diner públic, bé directament, bé indirectament (subvencions).
Cal aixecar l'estora i netejar tota la brutícia que hi hagi.
Ens hi posem, Alfred i companyia?
Etiquetes de comentaris: ESPERIT SAMARANCH, JOCS OLÍMPICS 2012
dimarts, 7 d’agost del 2012
THE iPHONE ECONOMY
Interessant reflexió sobre la desaparició de la classe mitjana als Estats Units. Aplicat al cas català, la situació és encara molt més dramàtica. No només per la taxa d'atur, i per no tenir una empresa com Apple, o per cada cop apostar el futur a una sola monoactivitat econòmica (el turisme). Sinó perque hem de suportar l'espoli espanyol i el mal rotllo que això comporta.
Etiquetes de comentaris: APPLE, iPHONE, iPHONE ECONOMY
dilluns, 6 d’agost del 2012
L'INDEPENDENTISME I LA UE (2)
Significa això que, en general, els estats cada cop quedaran més marginats i, en conseqüència, la reivindicació de l'estatalitat, és a dir, d'un estat independent, ja no té sentit? De cap de les maneres. Tot al contrari. Els estats s´han multiplicat en les darreres dècades. Tanmateix, ara assistim a la crisi dels estats que no tenen una coherència entre l'estructura política i la societat sobre la qual aquesta estructura actua. És el cas dels estats plurinacionals, que tanmateix fan mans i mànigues per centralitzar els poders i tallar les ales a la seva diversitat nacional, lingüística, social, etc.
En la reivindicació pel reconeixement de la Independència de Catalunya han de donar-se diversos elements.
El primer és que el poble català opti per la independència. Les enquestes ja assenyalen cap a aquesta direcció. Però és clar, cal passar de la intenció a l'acció. I la manera més fàcil és escollir 68 diputats i diputades disposades a aprovar en el temps més breu possible, i en el millor dels escenaris, de forma immediata un cop constituït i encetada la nova legislatura, la Declaració Unilateral d'Independència de Catalunya (DUI). Fóra la Llei 1 del nou Parlament. Sembla una obvietat dir que aquesta Declaració no ensorrarà els murs de Jericó de la política internacional, perquè entre d'altres raons, la comunitat internacional està plenament acostumada a veure declaracions d'independència de tot tipus i de tot color. Tant és així que diríem que una part molt significativa dels estats que actualment formen la comunitat internacional, la van aprovar en el seu moment i van accedir a través d'ella a la Independència i doncs, a tenir un lloc sota el sol de la comunitat internacional. Començant, naturalment, pels Estats Units, que tot just acaben de commemorar-ne el 236è aniversari.
Deixant al marge els marrameus histèrics dels espanyols, el segon pas, en l'escena internacional, serà la crida al reconeixement internacional del nou estat, de la nova República. Una crida que òbviament ha d'estar continguda en la pròpia declaració d'Independència. I aquí el paper d'instàncies com l'ONU, com la pròpia Unió Europea, i d'estats individuals, com els Estats Units, serà clau.
En el cas de la UE penso que és fonamental recordar als seus membres que l'estat espanyol, és un estat en crisi, un estat pària, que no fa més que parar la mà per demanar diners, i que sorprenentment encara se les dóna d'important. I això ho dic perquè tant la UE, com els Estats Units, jugarien un paper clau per evitar qualsevol veleïtat à la sèrbia que se'ls passés als governants espanyols, que de cafres en són un estona.
NOTA: Post penjat a LA VEU de REAGRUPAMENT, Num. 17 (juliol-agost 2012)
Etiquetes de comentaris: DECLARACIÓ UNILATERAL D'INDEPENDÈNCIA, UNIÓ EUROPEA
divendres, 3 d’agost del 2012
ESCÒCIA, KURDISTAN, QUEBEC... LA FEINA S'ACUMULA
El panorama de les nacions sense estat, expressió que cada cop m'agrada menys, es convulsiona. Això vol dir que tindrem feina. Anem a pams.
En primer lloc, naturalment, el referèndum escocès, malgrat que aparegui i desaparegui mediàticament, hi és i hi serà en l'agenda política europea en els propers mesos. N´hem d'aprendre tant, d'aquest episodi que s'imposa un seguiment quasi diari. En la mesura que podem, l'anem fent i el farem a mesura que s'acosti el moment de la veritat. Aviat ho concretarem més.
Abans d'ahir, per altra banda, es van convocar eleccions a l'Assemblea Nacional del Quebec. Es faran el proper 4 de setembre. Ja veurem si el Partit Quebequès aconsegueix recuperar el poder i capgirar la dinàmica dels darrers anys, que ha portat al Quebec a perdre una important quota de visibilitat mediàtica. Passa que la hipotètica victòria pequista, em temo, que obriria les portes a una eterna discussió sobre quan convocar un nou referèndum d'autodeterminació, i si cal esperar a que madurin les "condicions guanyadores", etc. etc.
L'actual líder pequista no sembla massa disposada a entrar a sac en aquest tema, per la qual cosa, fins i tot en la perspectiva d'una victòria pequista, el tercer referèndum, que hauria de ser el definitiu -recordo que el segon, fet el 1995, es va perdre per 25,000 vots, és a dir menys de l'1% del cens- trigaria en fer-se ben bé 4 o 5 anys. (Tanmateix, el factor escocès, podria influir en aquesta dinàmica, i fins i tot accelerar-la, sobretot en el cas d'una victòria independentista, és clar).
Per la seva banda, la qüestió del Kurdistan, torna a atraure l'interès internacional. I amb molta raó. El Kurdistan sempre m´ha atret, i ara m'alegro que les coses pintin bé pels kurds, sobretot al que es coneix com a Kurdistan meridional i, ara, també al Kurdistan occidental.
En el Kurdistan Meridional, el Govern Regional del Kurdistan (KRG), està aconseguint anul.lar la pressió del govern iraquià i ja porta signats uns quants acords amb algunes de les principals companyies petrolieres mundials (EXXON, TOTAL, CHEVRON i ara també la totpoderosa GAZPROM), de manera que s'està convertint en un actor geoeconòmic rellevant. En aquest sentit, us recomano la lectura d'aquest article, que podríem resumir com la via petroliera a la Independència. Una via, per cert, que també s'explora en el debat referendari escocès.
Pel que fa al Kurdistan Occidental, en referència als kurds de Síria, sembla que la propera caiguda del règim d'Al-Assad, pot donar lloc a un esclat de les reivindicacions kurdes. A hores d'ara, sembla existir una divisió entre els partidaris d'una autonomia per la minoria kurda (que representa el 15% del total de la població, i que de fet és la minoria més important del país), i els que propugnen un federalisme, que consistiria de fet en una libanització del país, amb la creació de quatre grans regions: l'àrab, l'alawita, la drusa i la pròpiament kurda. L'objectiu en darrer terme seria la creació d'un altre govern regional kurd, ara a Síria. Tanmateix, aquesta opció, és totalment rebutjada pel gran enemic dels kurds, que és el govern de Turquia.
Ankara no vol sentir a parlar de la creació d'una entitat kurda al sud de la seva frontera, perquè la veu com una amenaça a la seva integritat nacional. No debades, el KRG sembla dirigir bastant els moviments dels seus germans a la banda siriana, si més no d'una part. Una entitat kurda a Síria, podria portar a una intervenció militar turca a la zona fronterera, amb l'excusa que, els més de 1200 kms de frontera que comparteixen ambdós països, podria ser utilitzat pel PKK, organització titllada de terrorista, per atacar Turquia. A hores d'ara ja se sap que 2000 guerrillers del PKK estan localitzats a Síria, Per altra banda, les relacions entre els kurds i els caps de la revolta àrab contra Al-Assad, no passen precisament per un bon moment. Fa poc, el màxim responsable de l'Exèrcit Lliure de Síria, encapçalat bàsicament per antics militars del règim que ara s'han passat a a resistència, va dir que no pensaven renunciar una centìmetre del territori nacional sirià.
Però si amb escocesos, quebequesos i kurds encara no en tenim prou, també sembla evident que en les properes rondes electorals, Euskadi i Flandes poden també picar ben fort a la porta. I no oblidem que el nord d'Irlanda, on el Sinn Fein cada cop guanya més poder i inflluència.
Sovint penso que, només els més tontos es quedaran per vestir sants.
Etiquetes de comentaris: ESCÒCIA, EUSKADI, FLANDES, KURDISTAN, NORD D'IRLANDA, QUEBEC, SINN FEINN
dijous, 2 d’agost del 2012
PST, PST, HE ESTAT JO....
Aquest matí ben d´hora, ben d´hora, ben d´hora, sense fer retrets a ningú, l'escamot QUINTANILLA DE ONÉSIMO IS CATALONIA ha agafat l'AVE i ha fet de les seves a la capital del regne. L'ha feta ben grossa.
Primer fent ensopegar el Borbó, tal i com es veu en les imatges:
De manera que ha rebut una bona plantufada al nas ...
Però no content amb això, ja de camí de tornada, ha despenjat la megaestanquera de la Plaça Colom... i la rebregada per terra, com testimonia la imatge següent:
Els operaris municipals han intentat hissar-la, però no han pogut en un primer intent...
La veritat és que ens ho hem passat pipa en tot el dia, i a l´hora de dinar ja érem a casa i mirant-ho pel telenotícies.
Un veritable matí ben aprofitat, sí senyors!
(PD. DE DEBÒ QUE AIXÒ ALEGRA EL DIA, REDÉU!)
Etiquetes de comentaris: AVE, ESCAMOT QUINTANILLA DE ONÉSIMO IS CATALONIA, JOAN CARLES DE BORBÓ, MADRID, MEGAESTANQUERA